Employee Branding verbeteren – 7 stappen

In de arbeidsmarkt ontkom je er huidig niet aan. Employee branding. Daarom zetten wij voor intermediairs de zeven stappen onder elkaar.

1๏ธโƒฃ ๐——๐—ฒ๐—ณ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ณ๐˜€๐—ฐ๐˜‚๐—น๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป: begin met het duidelijk definiรซren van je bedrijfscultuur en kernwaarden. Wat maakt jouw organisatie uniek? Wat zijn de principes waar je voor staat? Zorg ervoor dat deze kernwaarden worden gecommuniceerd in al je brandinginspanningen.

2๏ธโƒฃ ๐—•๐—ฒ๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ ๐—ท๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€: je medewerkers zijn je grootste ambassadeurs. Moedig hen aan om hun ervaringen te delen op sociale media en in hun netwerken. Creรซer een cultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen.

3๏ธโƒฃ ๐—ฆ๐˜๐—ผ๐—ฟ๐˜†๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด: vertel verhalen die de impact van je organisatie op het leven van medewerkers en de gemeenschap benadrukken. Dit kan bijvoorbeeld zijn hoe je organisatie een positieve verandering heeft gebracht in de carriรจres van je medewerkers.

4๏ธโƒฃ ๐—ข๐—ป๐—น๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ: investeer in je online aanwezigheid op platforms zoals LinkedIn en Indeed. Reageer actief op beoordelingen en feedback om transparantie en vertrouwen op te bouwen.

5๏ธโƒฃ ๐—•๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ผ๐—ป๐˜๐˜„๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป: laat zien dat je om de groei en ontwikkeling van je medewerkers geeft. Bied opleidingsmogelijkheden, mentorprogramma’s en loopbaantrajecten aan.

6๏ธโƒฃ ๐—ญ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฝ: leiders moeten betrokken zijn bij employer branding-inspanningen. Laat ze deelnemen aan relevante evenementen, webinars en interviews om hun expertise te delen.

7๏ธโƒฃ ๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฎ๐—น๐˜‚๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ: gebruik KPI’s en meetinstrumenten om de effectiviteit van je employer branding-inspanningen te volgen. Pas je strategie aan op basis van de resultaten.

Neem gerust contact met ons op voor meer advies en inzichten! Wil jij jouw medewerkers meer tools geven over employer branding? Wij sturen je met plezier de presentatie die onze marketingafdeling aan onze collega’s gaf! ๐Ÿ’ช

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *